De beste warmtepompboiler kopen in de buurt | IZI Heat

Een IZI HEAT Warmtepompboiler is een toestel dat warmte uit de lucht haalt en afgeeft aan uw sanitair water. Voor de beste warmtepompboiler in de buurt moet je bij IZI heat zijn.

Heb je interesse in onze warmtepompboiler modellen & prijzen? Neem dan snel contact met ons op voor jouw offerte op maat:

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

De beste warmtepompboiler bij u in de buurt kopen

De warmtepomp is momenteel het meest geïnstalleerde systeem voor hernieuwbare energie. Of het nu gaat om aero thermische of geothermische warmte, de warmtepomp evolueert regelmatig om efficiënter en kosteneffectiever te zijn.

Er zijn veel redenen om een warmtepompboiler te kopen en te installeren:

Bescherm het milieu en de aarde met een warmtepompboiler

Door een warmtepompboiler te gebruiken, helpt u het milieu en de aarde te beschermen. Dit toestel is ecologisch op verschillende niveaus:

  • Het toestel stoot geen CO2 uit. De productie van verwarming en warm water is verantwoordelijk voor 15% van de broeikasgasemissies. De warmtepomp is dus een belangrijk en betrouwbaar middel om onze planeet te beschermen.
  • Elk van de elementen waarvan het is gemaakt, is recycleerbaar. HVAC-units worden op een heel speciale manier behandeld. Ze worden grondig gereinigd voordat ze opnieuw worden gebruikt.

Verlaag uw energierekening met een warmtepompboiler

De aankoop van een warmtepomp van de laatste generatie kan uw energiefactuur met 3/4 doen dalen. De prestatiecoëfficiënt (COP) meet het vermogen van de warmtepomp om energie te produceren in verhouding tot het aantal kilowatts dat zij verbruikt. De prestatiecoëfficiënt van de meeste huidige warmtepompen ligt tussen 3 en 4.

Onderhoudsgemak is in trek 

Ook een gas- of fossiele-brandstofboiler moet ten minste eenmaal per jaar worden schoongemaakt en afgesteld. De reden voor deze eis is het risico van verstikking door koolmonoxide-emissies. Het onderhoud van de warmtepomp is veel eenvoudiger en is niet nodig als de hoeveelheid koelmiddel minder dan 2 kg bedraagt.

Ervaar het hoge gebruiksgemak van een warmtepompboiler

Een van de grote voordelen van de warmtepomp is dat hij gemakkelijk en aangenaam in het gebruik is. In tegenstelling tot bijvoorbeeld olie- of houtverwarmingsketels, stoten zij tijdens de werking geen geur uit. Hij kan ook de temperatuur in de kamer lang handhaven en de luchttemperatuur snel doen stijgen.

Kies voor extra comfort

In de zomer zorgt een lucht/lucht-warmtepomp voor nog meer comfort: hij heeft ook de mogelijkheid om de lucht in de kamer te koelen door een klep te schakelen. Er zijn ook lucht-water warmtepompen met een koelmodus. Over het algemeen zijn dit modellen die zijn aangesloten op een hydraulisch circuit onder de vloer.

Laat een kleine ecologische voetafdruk achter met een warmtepompboiler

Door zijn geringe afmetingen is het gemakkelijker een plaats te vinden voor de warmtepompunit dan voor een gas- of stookolie ketel.

De lucht/lucht-warmtepomp of lucht/water-warmtepomp kan relatief snel worden geïnstalleerd: Eén unit wordt buiten geplaatst, uit de buurt van doorgangen en ramen, en de andere unit – ventilatorconvector of binnenunit – wordt in een van de kamers van het huis geplaatst.

De installatie van geothermische warmtepompen hangt af van het gekozen systeem en de beperkingen die gepaard gaan met de winning van energie uit de bodem.

Het systeem wordt rechtstreeks aangesloten op het verwarmingssysteem, op het waterverwarming systeem of op ventilatorconvectoren.

Nog een reden om een warmtepompboiler te laten installeren.

De beste warmtepompboiler kopen in de buurt

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Soorten warmtepompen en warmtepompboilers

Voordat u besluit een warmtepomp te kopen, is het nuttig te weten welke types en soorten er zijn.

Maar wat zijn warmtepompen precies? Warmtepompboilers kunnen aardwarmte onttrekken aan de bodem of aan grond- of oppervlaktewater, maar ook aan de lucht. Vervolgens geven ze deze warmte af in de vorm van hete lucht of aan het water in uw verwarmingssysteem. Warmtepompen kunnen als volgt worden ingedeeld:

  • naargelang van hun energiebron (grond, water of lucht) en hun uitwisselingssysteem (water of lucht).
  • afhankelijk van hun toepassing (verwarming en/of sanitair warm water).

Al deze types warmtepompen kunnen op conventionele wijze of in combinatie met andere bronnen of energiesystemen worden gebruikt. In het laatste geval spreekt men van hybride systemen.

Warmtepomp op grondwater

Grondwater warmtepompen maken gebruik van geothermische energie, d.w.z. tellurische warmte. In vergelijking met de temperatuur van de lucht is deze tellurische warmte stabieler. Dit komt omdat het temperatuurniveau gedeeltelijk afhangt van het warmteniveau van de kern van de aarde.

Dankzij de stabiliteit van deze temperaturen hebben grondwater warmtepompen hogere aanvoertemperaturen en zijn ze minder onderhevig aan schommelingen in de brontemperatuur dan lucht gebaseerde systemen.

Water/water-warmtepomp

Een water-water warmtepomp werkt bijna zoals een grondwater warmtepomp aangesloten op een verticaal netwerk.

Net als de grond heeft grondwater een relatief stabiele temperatuur dankzij de geothermische energie.

De verdamper van de warmtepomp onttrekt warmte aan het water en geeft die af aan het water in het verwarmingssysteem. Veel warmtepompen kunnen dus zowel grondwater als de bodem als warmtebron gebruiken.

Lucht-water warmtepomp

Lucht/water-warmtepompen onttrekken warmte aan de lucht en dragen die over aan het water in het verwarmingssysteem.

Er zijn veel modellen lucht/water-warmtepompen op de markt met sterk uiteenlopende seizoensgebonden prestaties. Deze warmtepompen hebben geen uitgebreid opvangnet nodig omdat het koelmiddel in de warmtewisselaar (verdamper) in direct contact staat met de lucht.

Daarom zijn hun installatiekosten relatief laag in vergelijking met bijvoorbeeld grondwater warmtepompen. Wanneer de buitentemperatuur rond 0°C ligt, bevriest de waterdamp, maar de warmtepomp keert regelmatig zijn cyclus om, waardoor de verdamper wordt ontdooid.

Lucht/water-warmtepompen worden ook vaak gebruikt bij renovaties in combinatie met een hoogrendement of condensatieketel als bijverwarming. Op momenten dat extra vermogen of een hogere temperatuur vereist is, of wanneer de buitentemperatuur een bepaalde waarde bereikt, neemt de ketel het over.

Lucht/lucht-warmtepomp

Dit type warmtepomp werkt op dezelfde manier als lucht-water warmtepompen. Het verschil is dat de onttrokken warmte in de te verwarmen ruimten wordt geblazen in de vorm van warme lucht.

Deze warmtepompen worden dus gebruikt waar de installatie van een circulerend waterverwarming systeem niet mogelijk is, maar ook waar een uitbreiding van het verwarmingssysteem niet mogelijk zou zijn of te duur zou zijn.

IZI Heat

Koop een warmtepompboiler bij u in de buurt

Er zijn warmtepompen die speciaal zijn ontworpen om warm water voor huishoudelijk gebruik te produceren.

Een thermodynamische boiler wint onverwarmde buiten- of binnenlucht terug als energiebron voor de verwarming van sanitair warm water. De thermodynamische boiler kan in de kelder worden geïnstalleerd of worden aangesloten op een mechanisch ventilatiesysteem waar hij afvalwarmte aan de afvoerlucht onttrekt.

Moet u een warmtepompboiler laten installeren? Raadpleeg dan een expert. Een deskundige zal naar veel zaken kijken, onder meer of de buitenunit te veel lawaai maakt en de buren niet stoort.

Een eenheid moet ook worden geïnstalleerd volgens andere criteria die de efficiëntie ervan garanderen, zoals beschutting tegen de wind.

Een warmtepomp specialist bij u in de buurt kan dus de ideale locatie voor uw warmtepomp of warmtepompboiler bepalen. Maar welke warmtepomp of warmtepompboiler u ook kiest, één ding is zeker: u zult er enorm van profiteren.

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Een warmtepompboiler kopen

Waarom zou u een warmtepompboiler voor uw huis kopen? Met een warmtepompboiler kunt u warmte onttrekken aan uw omgeving, bv. aan de grond, de lucht of open water, om uw huis en sanitair te verwarmen.

Het kopen van een warmtepompboiler brengt vele nuttige voordelen met zich mee. Lees de volgende tekst om te weten te komen wat een warmtepompboiler is, wat de voor- en nadelen ervan zijn en waarom de aanschaf van een warmtepompboiler een goede investering is voor uw huis.

Wat is een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is een systeem waarmee u op een milieuvriendelijke manier warmte aan de omgeving kunt onttrekken.

Zodra de warmte door de pomp is onttrokken, kan zij naar de ketel worden gepompt en vervolgens worden verdeeld over de radiatoren en de leidingen. De boiler is volledig elektrisch, wat betekent dat er geen fossiele brandstoffen nodig zijn als u groene stroom gebruikt. Veel warmtepompboilers hebben een handige elektrische weerstand.

Dit betekent dat u het opwarming proces gemakkelijk kunt versnellen.

Wanneer is een warmtepompboiler voordelig?

In de meeste gevallen en voor de meeste woningen kunt u kiezen voor de installatie van een warmtepompboiler. Een warmtepompboiler is echter niet in elke situatie mogelijk. Natuurlijk heb je een warmtepomp nodig, die niet geschikt is voor elk huis.

Een warmtepompboiler wordt ook aanbevolen als u geen gasaansluiting in uw huis hebt en een grote vraag naar warm water hebt.

Met een warmtepompboiler kunt u op meerdere plaatsen in uw huis tegelijk warm water gebruiken, en de boiler bevat een groot voorraadvat voor grote hoeveelheden.

Er zijn warmtepompboilers met een capaciteit van 80 tot 300 liter. Bovendien is een warmtepompboiler zeer voordelig als u hem kunt combineren met zonnepanelen.

De boiler werkt op elektriciteit en verbruikt nogal wat energie. Als u de warmtepompboiler gebruikt, zullen uw energiekosten zeer laag blijven.

De beste warmtepompboiler kopen in de buurt

Wat zijn de voordelen van een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler is ideaal voor grote huishoudens en huishoudens die zo duurzaam mogelijk willen leven. Het systeem is echter ook zeer complex en minder geschikt voor kleine huizen en kleine huishoudens. Het systeem heeft dus zowel voor- als nadelen.

Voordelen van een warmtepompboiler

  • Verbruikt geen fossiele brandstoffen;
  • Lage energiekosten en hoog rendement;
  • Goedkoop in aanschaf met aantrekkelijke subsidies;
  • Kan worden gecombineerd met zonnepanelen en de huidige boiler.

Nadelen van een warmtepompboiler

  • Groot van formaat;
  • Sommige systemen veroorzaken geluidsoverlast;
  • Kan koude lucht afgeven.
prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Kosten van een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is een vrij dure investering. Voor de aanschaf van een warmtepompboiler betaalt u een paar duizend euro. De prijs is inclusief de kosten van professionele installatie en BTW.

Het is echter belangrijk te weten dat u in de meeste gevallen kunt profiteren van gunstige subsidies voor de aanschaf van een warmtepompboiler.

Een warmtepompboiler is een duurzame en milieuvriendelijke investering en komt daarom in aanmerking voor diverse subsidieprogramma’s van de overheid of de gemeente.

Terugverdientijd van een warmtepompboiler

Vanwege de hoge initiële kosten van een warmtepompboiler aarzelen veel mensen om er een aan te schaffen. Het is echter belangrijk te onthouden dat een warmtepompboiler zeer betaalbaar is in termen van rendement op investering. 

In de meeste gevallen is de aanschaf van een warmtepompboiler een zeer goede investering die zichzelf in slechts enkele jaren terugverdient.

U verdient uw aankoop altijd terug door besparing op uw energiekosten. Een warmtepompboiler verbruikt vaak minder elektriciteit dan een elektrische boiler. 

Een normale boiler gebruikt bijvoorbeeld 1 kWh elektriciteit om 1 kWh warmte te produceren, en een warmtepompboiler kan met 1 kWh de warmteopbrengst tot 3 kWh verhogen. Hierdoor wordt de terugverdientijd vele malen korter en wordt deze voor een normaal huishouden geschat op minder dan 5 jaar.

Een warmtepompboiler kopen

Het antwoord op de vraag waarom u een warmtepompboiler voor uw huis zou moeten kopen, is eenvoudig. Als u wilt besparen op energiekosten, duurzamer wilt leven en altijd voldoende warm water beschikbaar wilt hebben, is de aanschaf van een warmtepompboiler een goed idee. 

Het systeem heeft zowel voor- als nadelen. Het systeem is niet geschikt voor elk type woning en het is belangrijk na te gaan of uw woning en huishouden geschikt zijn voor de installatie van een warmtepompboiler.

Als uw woning en verwarmingsbehoeften zich lenen voor de installatie van een warmtepompboiler, is de aanschaf van een dergelijk systeem altijd een duurzame investering.

De beste warmtepompboiler kopen in de buurt
prijs van een warmtepompboiler IZI Heat