Hoe werken warmtepompboilers? Werking van een warmtepomp boiler

Hoe werken warmtepompboilers? Een warmtepompboiler van IZI Heat haalt warmte uit de lucht en gaat deze gebruiken om jouw sanitair op te warmen. Een voordeel is dat deze heel energiezuinig zijn.

Dien hier je aanvraag in om informatie over onze prijzen en modellen te ontvangen:

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Warmtepompboilers

De meeste huiseigenaars die een warmtepomp hebben, gebruiken die om hun huis te verwarmen en te koelen.

Maar een warmtepomp kan ook worden gebruikt om water te verwarmen – hetzij als waterverwarming systeem, hetzij als combinatie van waterverwarming en airconditioning.


Werking warmtepompboiler


Hoe werken warmtepompboilers? Alles over de werking

Warmtepompboilers gebruiken elektriciteit om warmte van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, in plaats van rechtstreeks warmte op te wekken.

Daarom zijn ze twee tot drie keer energie-efficiënter dan conventionele elektrische boilers. Om de warmte te verplaatsen, werken warmtepompen als een koelkast in omgekeerde volgorde.

Terwijl een koelkast warmte uit een kast haalt en deze in de omringende ruimte dumpt, haalt een lucht warmtepompboiler warmte uit de omringende lucht en dumpt deze – met een hogere temperatuur – in een tank om water te verwarmen.

U kunt een stand-alone warmtepomp waterverwarming systeem kopen als een geïntegreerde unit met een ingebouwde wateropslag tank en back-up weerstand verwarmingselementen. U kunt een warmtepomp ook achteraf installeren in combinatie met een bestaande conventionele voorraadboiler.

Warmtepompboilers moeten worden geïnstalleerd op plaatsen waar het hele jaar door een temperatuur tussen 4º en 32ºC heerst en waar ten minste 28 kubieke meter lucht rond de warmtepompboiler beschikbaar is. Koele uitlaatlucht kan naar buiten of naar de kamer worden afgevoerd. Installeer ze in een ruimte met een teveel aan warmte, zoals een stookruimte.

Warmtepompboilers zullen niet efficiënt werken in een koude ruimte. Ze hebben de neiging de ruimte waarin ze staan af te koelen. U kunt ook een lucht warmtepomp systeem installeren dat verwarming, koeling en waterverwarming combineert.

Deze combinatiesystemen halen hun warmte in de winter uit de buitenlucht en in de zomer uit de binnenlucht. Omdat ze warmte aan de lucht onttrekken, werkt elk type lucht warmtepomp systeem efficiënter in een warm klimaat.

Huiseigenaars installeren vooral geothermische warmtepompen – die in de winter warmte aan de grond onttrekken en in de zomer aan de binnenlucht – om hun huizen te verwarmen en te koelen. Voor waterverwarming kunt u een heater toevoegen aan een geothermisch warmtepompsysteem.

Een heater is een kleine, aanvullende warmtewisselaar die oververhitte gassen van de compressor van de warmtepomp gebruikt om water te verwarmen. Dit warme water circuleert dan via een pijp naar de boiler van het huis.

Superheaters zijn ook verkrijgbaar voor tankloze of vraaggestuurde waterverwarmers. In de zomer gebruikt de superheater de overtollige warmte die anders naar de bodem zou worden afgevoerd. Als de geothermische warmtepomp in de zomer vaak draait, kan hij dus al uw water verwarmen.

In de herfst, winter en lente – wanneer de superheater niet zo veel overtollige warmte produceert – zult u meer moeten vertrouwen op uw opslag- of vraagboiler om het water te verwarmen.

Sommige fabrikanten bieden ook geothermische warmtepompsystemen met drie functies aan, die verwarming, koeling en warm water leveren. Ze gebruiken een aparte warmtewisselaar om aan alle warmwaterbehoeften van een huishouden te voldoen.

Tip: de beste aircoheaters ontdekken: aircoheater.


Warmtepompboiler werking lucht warm water


Een warmtepompboiler kopen

Warmtepompboilers hebben over het algemeen hogere initiële kosten dan conventionele elektrische boilers. De bedrijfskosten zijn echter lager, wat de hogere aanschaf- en installatiekosten kan compenseren.

Voordat u een warmtepompboiler koopt, moet u ook het volgende in overweging nemen:

  • Grootte en eerste uur vermogen
  • Brandstoftype en beschikbaarheid
  • Energie-efficiëntie (energiefactor)
  • Totale kosten

Als je overweegt een geïntegreerd warmtepompboiler voor waterverwarming, ruimteverwarming en koeling in je huis te installeren, informeer u dan ook over lucht warmtepompen en geothermische warmtepompen.

Installatie en onderhoud van een warmtepompboiler

De juiste installatie en het juiste onderhoud van je warmtepompboiler kunnen de energie-efficiëntie optimaliseren.

De juiste installatie hangt af van veel factoren. Deze factoren zijn onder meer het brandstoftype, het klimaat, de plaatselijke bouwvoorschriften en veiligheidskwesties. Daarom kunt u uw warmtepomp het beste door een gekwalificeerde loodgieter en verwarmingsinstallateur (of installateur/ontwerper van een geothermisch warmtepompsysteem) laten installeren.

Doe het volgende bij het selecteren van een gekwalificeerde professional:

  • Vraag schriftelijk om een kostenraming
  • Vraag naar referenties
  • Controleer het bedrijf
  • Controleer of het bedrijf indien nodig een plaatselijke vergunning aanvraagt en de plaatselijke bouwvoorschriften begrijpt.

Periodiek onderhoud van de warmwaterboiler kan de levensduur van uw warmtepompboiler aanzienlijk verlengen en verlies van efficiëntie tot een minimum beperken.

Verbetering van de energie-efficiëntie

Nadat uw warmtepomp boiler correct is geïnstalleerd en onderhouden, kunt u nog enkele energiebesparende strategieën uitproberen om uw energierekening te verlagen. Sommige energiebesparende apparaten en systemen zijn kosten effectiever als ze samen met de waterverwarmer worden geïnstalleerd.

Een warmtepompboiler kopen? Kies voor een warmtepompboiler van IZI Heat.

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler kopen bij IZI Heat
Warmtepompboiler of elektrische boiler
Warmtepompboiler of gasboiler
Warmtepompboiler of gewone boiler
Warmtepompboiler of hybride boiler
Warmtepompboiler Prijs, Voordelen & Soorten
Warmtepompboiler voor warm water
Warmtepompboiler: werking, voordelen, prijs
Warmtepompboilers
Warmtepompboilers – veel gestelde vragen
Warmtepompboilers in de buurt

De beste warmtepompboiler kopen
De beste warmtepompboiler kopen in de buurt
Hoe werken warmtepompboilers?
IZI Heat warmtepompboiler
Waarom een warmtepompboiler kopen
Warmtepompboiler – boiler voor warm water
Warmtepompboiler is beter dan een gewone boiler
Warmtepompboiler kopen


prijs van een warmtepompboiler IZI Heat