Warmtepompboilers | IZI Heat boilers aan de beste prijs

IZI HEAT Warmtepompboilers zijn toestellen die de warmte uit de lucht halen en afgeven aan uw sanitair water.

Warmtepompboilers zijn veel energiezuiniger dan een elektrische boiler en hebben een terugverdientijd van 1 jaar.

Bij interesse kan je ons contacteren via onderstaand kader en dan sturen wij jou binnenkort een prijsofferte op maat:

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

De 4 voordelen van een warmtepompboiler

Ontdek de 4 voordelen van een warmtepompboiler voor uw woning.

1. Een warmtepompboiler is een milieuvriendelijke en kosteneffectieve manier om het warme water in uw huis op de gewenste temperatuur te houden.

In tegenstelling tot traditionele boilers, maakt een warmtepompboiler gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen om warm water voor uw huis te produceren.

Warmtepompboilers kunnen ook de energiekosten 4 tot 6 keer verlagen in vergelijking met conventionele units, aangezien er minder energie nodig is om water te verwarmen.

2. IZI Heat biedt een verscheidenheid aan warmtepompboiler maten voor elk budget en elke ruimte.

IZI Heat biedt verschillende maten warmtepompboilers voor elk budget en elke ruimte. Wij bieden gewone modellen voor huishoudens en grotere modellen voor grotere huishoudens.

3. wanneer u een warmtepompboiler installeert, kunt u besparen op uw energiekosten door uw maandelijks elektriciteitsverbruik te verlagen.

Als u een warmtepompboiler installeert, kunt u uw maandelijkse elektriciteitsverbruik verlagen. Als u een van die mensen bent die de hele dag thuis doorbrengen of thuis slapen, dan kan de installatie van een warmtepompboiler van groot nut voor u zijn. Ze bieden een grotere energie-efficiëntie omdat ze gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen.

4. Als u niet zeker weet welke grootte van warmtepompboiler het beste is voor uw behoeften, biedt IZI Heat een calculator waar u informatie kunt invoeren over uw verbruik.

IZI Heat biedt ook een calculator waar u informatie kunt invoeren over uw verbruik. Op die manier kunnen wij u de best mogelijke grootte van warmtepompboiler voor uw woning aanbevelen.

Warmtepompboilers
prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Een 200-liter of 300-liter warmwatertank kopen

Het kiezen van de juiste grootte van warm water tank voor uw huis.

Het kiezen van de juiste maat warmtepompboiler voor uw huis is de eerste stap bij het kopen van een warmtepompboiler. Er zijn verschillende hoofdmaten: 200 liter, 270 liter, enz. U moet de maat kiezen die geschikt is voor uw huis.

Bij de keuze van een waterverwarmer moet met een aantal belangrijke zaken rekening worden gehouden:

Hoeveel mensen wonen er in uw huishouden? Als u meer dan drie of vier gezinsleden hebt, is het beter een groter toestel te installeren.

Wanneer zal het nieuwe warme water gebruikt worden? Als het nieuwe warme water de hele dag door zal worden gebruikt, is het beter een groter toestel te installeren.

Wilt u onmiddellijk warm water zonder opwarmtijd? Als dat zo is, moet u overwegen een warmtepompboiler te installeren.

Een gasketel of een elektrische boiler kosten misschien minder dan een warmtepompboiler, maar ze gebruiken (of moeten we zeggen verbruiken) veel meer energie en zijn minder efficiënt. Een warmtepompboiler is een betere keuze.

Hoe gaat u het warme water in uw huis gebruiken? Als u vooral ’s nachts doucht en uw wasmachine laadt, kan een warmtepompboiler efficiënter voor u zijn.

Ook als u een elektrische boiler of een gasboiler van niet al te groot formaat (200 liter) hebt, zal een warmtepompboiler veel minder energie verbruiken.

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Waarom een warmtepompboiler kopen?

De warmtepompboiler van IZI Heat gebruikt de warme lucht uit uw huis om uw warm water te verwarmen voor sanitair gebruik.

Om de gewenste temperatuur van uw sanitair warm water te bereiken, wordt de geproduceerde energie gecombineerd met elektrische energie (bv. afkomstig van uw zonnepanelen) die uit de omgevingslucht wordt gehaald om dit doel te bereiken.

De IZI warmtepomp gebruikt de warme lucht (warmte) die al in uw huis aanwezig is om uw warm water te verwarmen.

Op die manier verbruikt u geen extra elektrische energie zoals bij traditionele elektrische boilers, maar gebruikt u de warmte via een efficiënt proces dat warme lucht uit de omgeving omzet in iets bruikbaars.

Hoe groter het verschil tussen de luchttemperatuur en de gewenste watertemperatuur, hoe efficiënter dit proces is.

Wilt u een warmtepompboiler kopen?

Waarom een warmtepompboiler kopen? Warm water van een elektrische boiler, een gasketel of een warmtepompboiler – wat is het beste voor u en uw gezin? In deze gedetailleerde inleiding worden de verschillen tussen de drie opties toegelicht. 

Een elektrische boiler verbruikt veel energie. Een gasboiler verbruikt minder energie.

Warmtepompboiler technologie is veel efficiënter dan een elektrische of gasboiler, omdat het gebruik maakt van de warmte die al in uw huis aanwezig is om warm water te produceren – met zeer weinig extra energie. 

Doe eerst uw onderzoek, en vraag advies aan een warmtepomp boiler expert zoals IZI Heat alvorens een definitieve beslissing te nemen.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste warmtepompboiler?

Wij leggen u graag uit hoe u een holistische oplossing kiest die perfect op uw behoeften is afgestemd.

Bij IZI Heat bieden we oplossingen op maat, gebaseerd op jarenlange ervaring en expertise in warmtepompboilers – wat betekent dat u precies krijgt wat u nodig hebt tegen een betaalbare prijs. Dus als u een warmtepompboiler voor uw huis of bedrijf nodig heeft, aarzel dan niet om vandaag nog contact met ons op te nemen.

Warmtepompboiler vs. gasketel: de verschillen

Wat zijn de verschillen tussen een warmtepompboiler en een gasketel?

Een warmtepompboiler is over het algemeen efficiënter dan een gasketel. Het water wordt verwarmd door lucht in plaats van door verbranding van brandstof. 

Dit betekent dat de installatie van een warmtepompboiler veel eenvoudiger is, aangezien er geen rookkanalen of schoorstenen nodig zijn. Een ander verschil tussen de twee ketels is de manier waarop ze werken.

Een gasboiler verbrandt brandstof om warm water te produceren. Dit proces produceert ook koolmonoxide dampen die veilig uit het huis moeten worden verwijderd.

Een warmtepompboiler maakt gebruik van een elektromotor die wordt aangedreven door elektriciteit van het net of van zonnepanelen.

De lucht verwarmt water, dat vervolgens door leidingen in uw huis stroomt, bijvoorbeeld in de badkamer. Dit proces duurt langer dan bij een gasketel, maar er ontstaan geen koolmonoxide dampen.

Een ander verschil is dat een warmtepompboiler kan worden gebruikt in woningen met zonnepanelen, terwijl een gasketel hiervoor niet geschikt is.

U moet ook nagaan of u met uw zonnepanelen voldoende elektriciteit kunt opwekken in de zomermaanden, wanneer het bewolkt of regenachtig kan zijn. Zo ja, dan is het gebruik van een warmtepompboiler het beste.

Wat zijn andere verschillen tussen warmtepompboilers en gasketels?

Het belangrijkste verschil is de wijze waarop zij warm water produceren: door verbranding (brandstof) of met behulp van lucht; een ander belangrijk verschil is of zij op een externe stroomvoorziening zijn aangesloten, b.v. elektriciteit van het net of hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen; een andere factor die hen van elkaar onderscheidt zijn hun veiligheidskenmerken – wat voor gassen stoten zij uit en zijn er veiligheidsvoorzieningen aanwezig.

Een warmtepompboiler is efficiënter dan een gasketel en kan worden gebruikt bij lage zonnestraling.

Een ander verschil tussen de twee ketels is dat ze verschillende soorten isolatie en ventilatiesystemen vereisen om oververhitting of verkeerde branding te voorkomen; een andere overweging bij de keuze voor de ene of de andere ketel hangt af van hoeveel ruimte er in uw huis beschikbaar is – warmtepompboilers zijn meestal groter dan gasketels.

Een kelder is een ideale plaats voor een warmtepompboiler.

Warmtepompboilers

Warmtepompboilers en elektrische boilers: de verschillen

Wat zijn de verschillen tussen een warmtepompboiler en een elektrische boiler?

Het eerste verschil tussen de twee ketels is dat een warmtepompboiler geen aardgas of propaan nodig heeft om water te verwarmen, terwijl een elektrische boiler elektriciteit nodig heeft.

Het andere grote verschil is dat het water in een warmtepompboiler wordt verwarmd en vervolgens wordt omgezet in een verdampte vloeistof (in stoom). Het water verdampt niet, zoals in een elektrische boiler.

Een warmtepompboiler is een toestel dat warmte-energie van de ene plaats naar de andere overbrengt.

Een warmtepompboiler maakt gebruik van een lucht verdamper en hetzelfde koelcircuit als uw koelkast. Uw koelkast of vriezer pompt verdampte vloeistof (koelmiddel) in een buitenunit die warmte uit de omgeving absorbeert.

Het vloeibaar gemaakte gas keert vervolgens met deze warmte terug naar binnen, waar het weer gasvormig wordt voordat het het compressor gedeelte van het systeem binnengaat.

Elektrische boilers gebruiken elektriciteit om warm water te produceren en zijn uitgerust met elektrische elementen. Deze elektrische elementen dragen hun eigen interne verbrandingsbron over door bij inschakeling op te warmen en vervolgens het water binnenin te verwarmen.

Een elektrische boiler heeft meestal een lange cilindrische vorm met vlakke zijden (zoals batterijen), maar sommige zijn rond of vierkant. Het water stroomt door pijpen binnen of buiten de tank en brengt de warmte die wordt opgewekt door de elektriciteit die door deze metalen spoelen stroomt, rechtstreeks over op het water.

Een warmtepompboiler maakt geen gebruik van een verbrandingsproces en produceert dus geen koolstofdioxide zoals een elektrische boiler.

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Een warmtepompboiler die uw zonnepanelen als energiebron gebruikt

Een warmtepompboiler die gebruik maakt van uw zonnepanelen is mogelijk. Een warmtepompboiler is een toestel dat uw zonnepanelen gebruikt om warmte te produceren. Conventionele boilers gebruiken gas, steenkool of stookolie om warmte op te wekken.

De warmtepompboiler, daarentegen, absorbeert de zonne-energie en zet deze om in warmte. Het proces van het opnemen van zonne-energie gebeurt met behulp van een zonnepaneel en een elektromotor.

Zonnepanelen absorberen het zonlicht en zetten het om in elektriciteit. Deze elektriciteit drijft de elektromotor aan, die op zijn beurt een ventilator in de zonnebuis aandrijft die is aangesloten op een toestel, zoals een warmtepompboiler, in uw huis.

De installatie van een warmtepompboiler die gebruik maakt van uw zonnepanelen om energie op te wekken, begint met de installatie van een of meer zonnebuizen op het dak van uw huis, die vervolgens kunnen worden aangesloten op een elektrische motor in de kelder.

De elektriciteit die door deze zonnepanelen wordt opgewekt, verwarmt het water en voert het door de leidingen in elke leiding door het hele huis.

Deze kamers zijn afgedicht, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over lekkage problemen of mogelijke schade door bevriezende buitentemperaturen tijdens de wintermaanden.

Bij de installatie van dit systeem is geen extra gasleiding nodig, want het heeft al zijn eigen energiebron: natuurlijk zonlicht! Dit leidt tot besparingen op de energiekosten.

Warmtepompboilers zijn ook zeer veilig omdat ze geen gas of stookolie gebruiken om warmte op te wekken – dus geen brandgevaar! Ze kunnen overal worden geïnstalleerd en werken stil zonder overmatig lawaai te produceren. De temperatuur van het water dat door dit systeem wordt geproduceerd varieert in de tijd, maar ligt voor de meeste mensen tussen 45 en 50 graden.

De installatie kan ingewikkeld lijken, vooral als u het zelf doet in plaats van een vakman in te huren. Neem dus contact op met IZI Heat voor de installatie van een warmtepompboiler in uw woning.

Subsidie of premie voor warmtepompboilers

Wie investeert in de installatie van een nieuwe warmtepompboiler voor de verwarming van water, kan een subsidie aanvragen bij Fluvius. De premie per huis of appartement bedraagt 300 euro. Of € 360 voor klanten die alleen het nachttarief gebruiken.

Wilt u een warmtepompboiler installeren?

Bent u op zoek naar een warmtepompboiler? Wilt u een warmtepompboiler installeren? Kies dan voor de jarenlange ervaring van IZI Heat in het plaatsen en installeren van warmtepompboilers. Net als onze andere producten en diensten, zijn onze warmtepompboilers ontworpen om in alle opzichten uit te blinken. Wij gebruiken alleen de beste componenten om uw comfort te verwezenlijken.

Bij de ontwikkeling van onze warmtepompboilers leggen wij de nadruk op de hoogste kwaliteit – wij gebruiken uitsluitend hoogwaardige componenten, zodat u tijdens de hele levensduur van maximaal comfort kunt genieten. Contacteer ons vandaag nog voor een offerte (prijzen, merken en modellen van warmtepompboilers) op deze website.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler gebruikt de omgevingslucht. Uit deze lucht onttrekt de warmtepomp warmte om het water en de omgeving op te warmen. Een warmtepomp is energiezuinig en milieuvriendelijk.

In dit artikel bespreken we wanneer het zinvol is om een warmtepompboiler te kopen, hoe een warmtepompboiler werkt, wat de prijzen zijn en hoe lang het duurt voordat hij zichzelf terugverdient.

Tot slot bekijken we de voor- en nadelen van een warmtepompboiler.

warmtepompboiler warmwaterboiler

Wanneer moet u een warmtepompboiler kopen?

Een warmtepompboiler verwarmt water met behulp van warmte uit de lucht. Maar wanneer is het zinvol om een warmtepompboiler te kopen?

Denk bijvoorbeeld aan een groot gezin of mensen die een grote behoefte aan warmte hebben. Omdat een warmtepompboiler zeer energiezuinig is, kan een groot gezin er optimaal van profiteren! Een warmtepomp verwarmt zowel het water als de omgeving.

Denk maar aan een centraal verwarmingssysteem waar water doorheen stroomt. Maar ook als u al een huis bezit en een nieuw verwarmingssysteem nodig hebt, is een warmtepompboiler gemakkelijk te installeren.

De warmtepompboiler werkt op elektriciteit, dus u hoeft hem alleen maar aan te sluiten. Een warmtepompboiler is ook ideaal als u zonnepanelen hebt.

Deze panelen kunnen worden aangesloten op de warmtepompboiler. Op die manier is de elektriciteit die voor de verwarming wordt gebruikt, groene energie. Vooral milieuvriendelijk.

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Hoe werkt een warmtepompboiler | warmwaterboiler

De werking van een warmtepompboiler is vergelijkbaar met die van een lucht/water-warmtepomp. Hij brengt de warmte van de lucht over naar een warmtewisselaar.

Een warmtewisselaar laat het water verdampen tot gas. In de compressor wordt dit gas samengeperst, waardoor de temperatuur stijgt. Dit gas verwarmt vervolgens het water, bijvoorbeeld in het centrale verwarmingssysteem.

Deze warmte verwarmt vervolgens de omgeving. Het gas wordt vervolgens door een tweede warmtewisselaar naar een ketel geleid.

Hier wordt de warmte overgedragen op het leidingwater. Een expansieklep verlaagt de temperatuur van de koelvloeistof en het proces begint opnieuw.

Op die manier verwarmt een warmtepompboiler gemakkelijk de omgeving en het water.

Een warmtepompboiler kan werken tot -5 graden (of meer) zonder dat een elektrische weerstand nodig is. Natuurlijk is het rendement in de winter lager dan in de zomer. In de winter is er natuurlijk minder warmte in de lucht.

De elektrische weerstand waar we het net over hadden is eigenlijk een back-up systeem. Hij treedt in werking wanneer de warmtepomp niet genoeg warmte kan produceren.

Tot 55 graden kan de warmtepomp het nog wel bijbenen, maar als u een hogere temperatuur wilt (bijv. 60-65 graden), kan de pomp het niet meer zelf.

warmtepompboiler IZI Heat

Prijzen voor een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler heeft een bepaalde prijs, waarbij nog de installatie en de BTW moeten worden opgeteld. Natuurlijk variëren de prijzen naargelang het merk. Als u echter veel warm water gebruikt (ook voor de centrale verwarming), wordt een warmtepompboiler des te betaalbaarder.

Terugverdientijd van een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler verbruikt bijvoorbeeld minder energie dan een elektrische boiler. Een elektrische boiler is eigenlijk een traditionele boiler.

Voor een gemiddeld gezin zullen de kosten van een warmtepompboiler zichzelf in ongeveer vijf jaar terugverdienen. Zij zullen dan een gemiddelde warmte van 55 graden gebruiken.

Voordelen van een warmtepompboiler

Een warmtepompboiler heeft vele voordelen. Een aantal voordelen is in dit artikel reeds genoemd. Een aantal voordelen wordt hieronder toegelicht:

Een warmtepompboiler kan worden gecombineerd met verschillende zaken, zoals zonnepanelen, condensaatpompen en olieketels.

De terugverdientijd is slechts vijf jaar in vergelijking met een elektrische boiler. Dus het is zeer energie-efficiënt!

Een warmtepompboiler is milieuvriendelijk omdat 75% van de warmte wordt onttrokken aan de natuurlijke buitenlucht.

Een warmtepompboiler is ook geschikt voor huizen zonder gas.

De pomp is eenvoudig en snel te installeren.

Je hebt weinig last van warmteverlies.

Warmtepompboilers
prijs van een warmtepompboiler IZI Heat