Waarom een warmtepompboiler kopen | IZI Heat boiler prijs

Waarom een warmtepompboiler kopen een goed idee is. In dit artikel kan je lezen waarom een warmtepompboiler een uitstekend alternatief is voor de conventionele boiler.

Heb je interesse in onze warmtepompboiler modellen & prijzen? Aarzel dan niet om ons te contacteren via onderstaand formulier:

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Wat is een warmtepompboiler?

De meeste huiseigenaren zijn vertrouwd met warmtepomp technologie voor het verwarmen en koelen van hun huis. Een warmtepompboiler maakt gebruik van dezelfde technologie om water te verwarmen, wat resulteert in een 2 tot 3 keer hoger rendement dan een traditionele elektrische boiler.

Warmtepompboilers die vandaag op de markt zijn, bevatten een buffervat, een compressor en een aanjager in één unit. Ze zijn duurder, maar veel nutsbedrijven bieden incentives die de kosten van de eenheid en de installatie drastisch verlagen.

Hoe werkt een warmtepompboiler?

Een warmtepompboiler werkt als een koelkast in omgekeerde volgorde. In plaats van een compressor te gebruiken om warmte aan de koelkast te onttrekken en deze af te geven aan de omgeving, onttrekt de warmtepomp warmte aan de omgevingslucht en brengt deze over naar een opslagtank waar het water wordt verwarmd.

De meeste warmtepompboilers hebben – net als een gewone boiler – een extra weerstandselement voor het geval de omgevingstemperatuur in de kamer niet hoog genoeg is.

Om een zo efficiënt mogelijke werking te garanderen, zijn de meeste warmtepompboilers ontworpen voor een temperatuurbereik van 5 tot 32 graden Celsius gedurende het hele jaar.

Warmtepompboiler kopen
prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Waarom een warmtepompboiler kopen?

Een warmtepompboiler is een geweldige oplossing voor huiseigenaren die momenteel een standaard elektrische boiler hebben en deze willen vervangen omdat hun huidige boiler oud, inefficiënt en/of lek is, of omdat ze gewoon hun jaarlijkse energierekening willen verlagen.

Terwijl een gemiddeld huishouden met een standaard elektrische boiler ongeveer €700 per jaar uitgeeft aan waterverwarming, kan een warmtepompboiler de jaarlijkse kosten met ongeveer €200 tot €300 verminderen.

Of u nu milieuvriendelijk wilt zijn of gewoon de kosten van waterverwarming wilt drukken, een warmtepompboiler is in beide categorieën een winnaar.

Bovendien zijn de kosten voor de aankoop en installatie van een warmtepompboiler in sommige gevallen lager dan de kosten voor de installatie van een nieuwe elektrische boiler, dankzij aanzienlijke stimuleringsmaatregelen van de overheid.


Warmtepompboiler IZI Heat

Voor- en nadelen van een warmtepompboiler

Het is belangrijk om een aantal positieve en negatieve aspecten van de keuze voor een warmtepompboiler in overweging te nemen.

Hier zijn er een paar die opvallen:

Voordelen van een warmtepompboiler

  • Een warmtepompboiler vermindert de elektriciteitskosten met 200-300 euro per jaar
  • Aankoop en installatie met premies kunnen minder kosten dan een standaard installatie
  • Sommige boiler tanks zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een levenslange garantie.
  • Met de digitale regeling kunt u de werking van de verwarming afstemmen op uw voorkeur voor efficiëntie en snel herstel
  • Ideaal voor een kelder, garage of andere niet-gekoelde ruimte

Nadelen van een warmtepompboiler

  • De meeste eenheden zijn groot en vereisen aanpassingen aan het leidingwerk en de installatie
  • Indien geïnstalleerd in een kelder, heeft de unit een condensaat pomp nodig
  • Bij bepaalde warmtepompboilers moet de luchtfilter om de 1-2 jaar worden vervangen
  • Ze maken ongeveer evenveel lawaai als een afwasmachine, dus zijn ze niet ideaal als ze in de buurt van een slaapkamer of andere leefruimte worden geplaatst; een kelder is perfect.
Warmtepompboiler kopen
prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Een warmtepompboiler kopen

Bij de keuze van een warmtepompboiler moet u rekening houden met het volgende:

Welke maat en eerste-uur waarde heb ik nodig?

Overweeg het aantal slaapkamers en badkamers in uw huis en vraag uw installateur om een maat voor te stellen die aan uw behoeften voldoet.

De meeste warmtepompboilers hebben een capaciteit van 50, 60 of 80 liter en het cijfer voor het eerste uur – een maatstaf voor de hoeveelheid warm water die de boiler in een uur produceert – is slechts iets hoger dan de capaciteit, omdat het verwarmingsproces met de warmtepomp vrij traag verloopt.

Wat zijn de beperkingen qua ruimte?

Aangezien warmtepompboilers vaak groter en breder zijn dan het huidige model in uw huis, moet u rekening houden met de beschikbare ruimte voor een grotere unit. Vraag uw installateur om u door het proces te leiden om te bepalen of u genoeg ruimte hebt om de unit te installeren en het luchtfilter te onderhouden.

Waar moet ik op letten bij een efficiëntiefactor (EF)?

Hoe hoger de EF-waarde, hoe lager de bedrijfskosten. De beste warmtepompboilers hebben een EF-waarde van 2,0, wat betekent dat ze 200% efficiënt zijn. Dit klinkt misschien vreemd, maar het rendement vergelijkt de hoeveelheid warm water die wordt geproduceerd per eenheid verbruikte elektriciteit op een doorsnee dag.

Dus 200% rendement betekent dat de hoeveelheid geproduceerde warmte-energie twee keer zo groot is als de hoeveelheid verbruikte elektriciteit.

Welk merk warmtepompboiler moet ik kiezen?

Enkele belangrijke punten om te overwegen bij het kiezen van het merk van uw warmtepompboiler zijn garantie, beschikbaarheid van lokale dienstverleners en betrouwbaarheid.

De beste merken warmtepompboilers op de markt hebben een levenslange garantie op de tanks, die gemaakt zijn van roestvrij staal.

Zorg ervoor dat er loodgieters in uw buurt zijn die gecertificeerd zijn om met dit product te werken, voor het geval u uw waterverwarmer moet laten onderhouden.

Zoek ook uit wat anderen die het merk dat u overweegt, hebben gekocht, te zeggen hebben over de betrouwbaarheid van hun boilers of warmtepompboilers.

Installatie en onderhoud van een warmtepompboiler

De eerste drie dingen die u moet overwegen bij de installatie van een warmtepompboiler zijn het type brandstof, de locatie en het elektrische vermogen in uw huis.

Type energie

Als u momenteel een warmwaterboiler op gas hebt, zullen de meeste installateurs en nutsbedrijven u adviseren om het bij gas te houden. Hoewel warmtepompboilers indrukwekkende rendementen behalen, zijn de bedrijfskosten van een warmtepompboiler in de meeste gevallen anders dan de bedrijfskosten van een gasketel.

En wanneer men de opwekking- en lijnverliezen in verband met elektriciteit meerekent, is het gebruik van gas voor waterverwarming uit kosten- en milieuoogpunt niet levensvatbaar.

Locatie

De meeste stimulansen worden alleen verleend als de warmtepompboiler zich in een garage of een andere onverwarmde, niet-geconditioneerde ruimte bevindt.

Een warmtepompboiler moet in het algemeen worden geïnstalleerd in een ruimte met voldoende volume om voldoende omgevingslucht te leveren voor een efficiënte werking van de boiler. Als u uw waterverwarming systeem hiervoor moet verplaatsen, vraag uw installateur dan om uitleg.

Elektriciteit

De meeste warmtepompboilers vereisen een stroomonderbreker van een bepaald ampère. Als u vragen heeft over de elektrische installatie, vraag dan uw installateur hoe u deze kunt controleren. In sommige gevallen moet u een elektricien inhuren om enkele aanpassingen uit te voeren voordat u de warmtepompboiler kunt installeren.

Bij het schatten van de totale kosten voor de installatie van een warmtepompboiler, dient uw installateur de huidige installatie voorschriften en vergunningskosten met u door te nemen voordat het werk in uw huis begint.

Zorg ervoor dat u de voorschriften begrijpt, zodat uw waterverwarmer veilig wordt geïnstalleerd.

Vraag uw installateur ook om u te helpen begrijpen wat de reguliere onderhoudsvereisten van een warmtepompboiler zijn.

Hoewel de onderhoudskosten laag zijn, is het belangrijk dat u uw luchtfilter regelmatig schoonmaakt om de levensduur van uw warmtepomp te verlengen. Lees de gebruiksaanwijzing voor meer tips en aanbevelingen.

Waarom een warmtepompboiler kopen
prijs van een warmtepompboiler IZI Heat