Warmtepompboiler kopen bij IZI Heat – boiler prijzen

Een IZI HEAT Warmtepompboiler is een toestel dat warmte uit de lucht haalt en afgeeft aan uw sanitair water. Het is veel energiezuiniger dan een elektrische boiler en heeft een terugverdientijd van 1 jaar. Het is daarom een goed idee om je warmtepompboiler te kopen bij IZI Heat.

Dien hieronder ja aanvraag in om meer informatie te ontvangen over onze prijzen en modellen:

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Wat is een warmtepompboiler?

De meeste huiseigenaren zijn vertrouwd met warmtepomp technologie voor het verwarmen en koelen van hun huis. Een warmtepompboiler maakt gebruik van dezelfde technologie om water te verwarmen, waardoor hij 2 tot 3 keer efficiënter is dan een standaard elektrische boiler.

Warmtepompboilers die vandaag op de markt zijn, bevatten een buffervat, een compressor en een aanjager in één unit. Hoewel ze duurder zijn, biedt de Vlaamse regering een premie die de kosten van een warmtepompboiler en de installatie ervan drastisch verlaagt.

Hoe werkt een warmtepompboiler? Een warmtepompboiler werkt als een koelkast in omgekeerde volgorde. In plaats van een compressor te gebruiken om warmte aan de koelkast te onttrekken en deze af te geven aan de omgeving, onttrekt de warmtepomp warmte aan de omgevingslucht en brengt deze over naar een opslagtank waar het water wordt verwarmd.

De meeste warmtepompboilers hebben – net als een gewone boiler – een extra weerstandselement voor het geval de omgevingstemperatuur in de kamer niet hoog genoeg is. Om een zo efficiënt mogelijke werking te garanderen, zijn de meeste warmtepompboilers ontworpen voor een perfect temperatuurbereik gedurende het hele jaar.

Warmtepompboiler kopen
prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Waarom een warmtepompboiler van IZI Heat kopen?

Een warmtepompboiler is een prima oplossing voor huiseigenaren die momenteel een traditionele elektrische boiler hebben en die deze willen vervangen omdat hun huidige boiler oud, inefficiënt en/of lek is, of omdat ze gewoon hun jaarlijkse elektriciteitsrekening willen verlagen.

Terwijl een gemiddeld huishouden met een standaard elektrische boiler ongeveer €500 per jaar uitgeeft aan waterverwarming, kan een warmtepompboiler de jaarlijkse kosten met €250 tot €300 verminderen.

Of u nu milieuvriendelijk wilt zijn of gewoon de kosten van waterverwarming wilt drukken, een warmtepompboiler is in beide categorieën een winnaar. Bovendien is de prijs en kostprijs van de aankoop en installatie van een warmtepompboiler niet al te hoog.

Neem contact op met IZI Heat voor een offerte op maat voor uw warmtepompboiler.

Wat zijn de voordelen van een warmtepompboiler?

Het is belangrijk om de voor- en nadelen van een warmtepompboiler tegen elkaar af te wegen. Hier zijn er een paar die opvallen:

Voordelen van een warmtepompboiler

– Vermindert de elektriciteitsrekening met €200 – €300 per jaar
– Aankoop en installatie met premies kan minder kosten dan een standaard tankinstallatie
– Sommige tanks zijn gemaakt van roestvrij staal en hebben een levenslange garantie.
– Digitale app: volg de werking van de verwarming op basis van het door u gewenste efficiëntie niveau
– Ideaal voor een garage of andere niet-gekoelde ruimte

Wat u nog meer moet weten over warmtepompboilers

– De meeste eenheden zijn groot en vereisen kanaalwerk en aanpassingen aan de installatie
– Indien geïnstalleerd in een kelder, heeft de unit een condensaat pomp nodig
– Bij warmtepompboilers moet het luchtfilter om de 1-2 jaar worden vervangen.
– Zij maken ongeveer evenveel lawaai als een afwasmachine, zodat zij niet ideaal zijn wanneer zij naast een slaapkamer of een andere woonruimte worden geplaatst

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Een warmtepompboiler kopen: vragen die u moet stellen

Bij de keuze van een warmtepompboiler moet u rekening houden met het volgende:

Welke maat en waarde van het eerste uur heb ik nodig?

Overweeg het aantal slaapkamers en badkamers in uw huis en vraag uw installateur om een maat voor te stellen die aan uw behoeften voldoet.

De meeste warmtepompboilers hebben een capaciteit van 200 of 300 liter en de eerste-uurwaarde – een maatstaf voor de hoeveelheid warm water die de boiler in een uur produceert – is slechts iets meer dan de capaciteit, omdat het verwarmingsproces met de warmtepomp vrij traag verloopt.

Wat zijn de beperkingen qua ruimte?

Aangezien warmtepompboilers vaak groter en breder zijn dan het huidige model in uw huis, moet u rekening houden met de beschikbare ruimte voor een grotere unit.

Vraag uw installateur om samen met u na te gaan of u voldoende ruimte hebt om de warmtepompboiler te installeren en het luchtfilter te onderhouden.

Waar moet ik op letten bij een efficiëntiefactor (EF)?

Hoe hoger de EF-waarde, hoe lager de bedrijfskosten. De beste warmtepompboilers hebben een EF-waarde van 2,0, wat betekent dat ze 200% efficiënt zijn.

Dit klinkt misschien vreemd, maar het rendement vergelijkt de hoeveelheid warm water die wordt geproduceerd per eenheid verbruikte elektriciteit op een doorsnee dag. Dus 200% rendement betekent dat de hoeveelheid geproduceerde warmte-energie twee keer zo groot is als de hoeveelheid verbruikte elektriciteit.

Welk merk warmtepompboiler moet ik kiezen?

Enkele belangrijke punten om te overwegen bij het kiezen van het merk van uw warmtepompboiler zijn garantie, beschikbaarheid van lokale dienstverleners en betrouwbaarheid. De beste warmtepompboilers op de markt hebben een levenslange garantie op de tanks, die gemaakt zijn van roestvrij staal.

Zorg ervoor dat er loodgieters in uw buurt zijn die gecertificeerd zijn om met dit product te werken, voor het geval u uw waterverwarmer moet laten onderhouden. Lees ook wat anderen die de merken hebben gekocht die u overweegt, te zeggen hebben over de betrouwbaarheid van hun boilers.


Warmtepompboiler kopen

Installatie en onderhoud van een warmtepompboiler

De eerste drie dingen die u moet overwegen bij de installatie van een warmtepompboiler zijn het type brandstof, de locatie en het elektrische vermogen in uw huis.

Type brandstof ketel: gas, lucht, …

Als u momenteel een gasketel hebt, zullen de meeste installateurs en nutsbedrijven u adviseren om het bij gas te houden. Maar dan, natuurlijk, moet je gas hebben. Zo niet, dan is een elektrische warmtepompboiler de beste keuze.

Plaats voor de warmtepompboiler

De meeste stimulansen zijn alleen beschikbaar als de warmtepompboiler zich in een garage of een andere onverwarmde, niet-geconditioneerde ruimte bevindt.

Een warmtepompboiler moet gewoonlijk worden geïnstalleerd in een ruimte met voldoende volume om voldoende omgevingslucht te leveren voor een efficiënte werking van de boiler. Als u hiervoor uw waterverwarmingssysteem moet veranderen, vraag uw installateur dan om uitleg.

Elektriciteit – Warmtepompboilers

De meeste warmtepompboilers hebben een stroomonderbreker van 30 ampère en een kabel van 10 ampère nodig.

Als u vragen hebt over de elektrische installatie, vraag dan uw installateur hoe u dit kunt controleren. In sommige gevallen moet u een elektricien inhuren om enkele aanpassingen uit te voeren voordat u de warmtepompboiler kunt installeren.

Onderhoud van een warmtepompboiler

Bij het schatten van de totale kosten voor de installatie van een warmtepompboiler, dient uw installateur de toepasselijke installatie voorschriften en vergunningskosten met u door te nemen voordat het werk in uw huis begint. Zorg ervoor dat u de voorschriften begrijpt, zodat uw warmtepompboiler veilig wordt geïnstalleerd.

Vraag uw installateur ook om u te helpen begrijpen wat de reguliere onderhoudsvereisten van een warmtepompboiler zijn.

Hoewel de onderhoudskosten laag zijn, is het belangrijk om het luchtfilter regelmatig te reinigen om de levensduur van uw warmtepomp te verlengen. Lees de gebruiksaanwijzing van de warmtepompboiler om de juiste tips en aanbevelingen te krijgen.

prijs van een warmtepompboiler IZI Heat

Warmtepompboiler

De meeste huiseigenaren die een warmtepomp bezitten, gebruiken die om hun huis te verwarmen en te koelen. Een warmtepomp kan echter ook worden gebruikt om water te verwarmen – als een boiler of als een combinatie van waterverwarming en airconditioning.

Hoe werken warmtepompboilers?

Warmtepompboilers gebruiken elektriciteit om warmte van de ene plaats naar de andere over te brengen in plaats van rechtstreeks warmte op te wekken. Daardoor zijn ze twee tot drie keer energie-efficiënter dan conventionele elektrische boilers. Om warmte over te dragen, werken warmtepompen als een koelkast in omgekeerde volgorde.

Terwijl een koelkast warmte onttrekt aan een kast en deze overdraagt aan de omringende ruimte, onttrekt een luchtwarmtepompboiler warmte aan de omringende lucht en geeft deze – bij een hogere temperatuur – af aan een tank om water te verwarmen.

U kunt een stand-alone warmtepomp-waterverwarmingssysteem kopen als een geïntegreerde eenheid met een ingebouwd wateropslagvat en extra weerstandsverwarmingselementen. U kunt een warmtepomp ook achteraf installeren in combinatie met een bestaande conventionele warmwatertank.

Warmtepompboilers moeten worden geïnstalleerd op plaatsen waar de temperatuur het hele jaar door tussen 4ºC en 32ºC ligt en waar ten minste 28 kubieke meter lucht rondom de warmtepompboiler aanwezig is.

De koele afvoerlucht kan naar buiten of in de kamer worden afgevoerd. Installeer het in een ruimte met een teveel aan warmte, b.v. een stookruimte. Warmtepompboilers werken niet efficiënt in een koude ruimte.

Zij hebben de neiging de ruimte waarin zij zijn geïnstalleerd, af te koelen. U kunt ook een lucht warmtepompsysteem installeren dat verwarming, koeling en warmwaterproductie combineert.

Deze gecombineerde systemen onttrekken hun warmte in de winter aan de buitenlucht en in de zomer aan de binnenlucht. Omdat ze warmte aan de lucht onttrekken, werken alle types luchtwarmtepompsystemen efficiënter in warme klimaten.

Huiseigenaren installeren voornamelijk geothermische warmtepompen, die in de winter warmte uit de grond halen en in de zomer warmte uit de binnenlucht, om hun huizen te verwarmen en te koelen.

U kunt een verwarming toevoegen aan een geothermisch warmtepompsysteem om warm water te leveren. Een verwarmingselement is een kleine, extra warmtewisselaar die de oververhitte gassen van de compressor van de warmtepomp gebruikt om water te verwarmen. Dit warme water wordt vervolgens naar de boiler van het huis geleid.

Superverwarmers zijn ook beschikbaar voor tankloze of on-demand waterverwarmers. In de zomer gebruikt de superverwarming de overtollige warmte die anders aan de grond zou worden afgegeven. Dus als de geothermische warmtepomp in de zomer vaak draait, kan hij al uw water verwarmen.

In de herfst, winter en lente – wanneer de over verhitter minder overtollige warmte produceert – moet u meer vertrouwen op uw voorraadvat of boiler om het water te verwarmen.

Sommige fabrikanten bieden ook geothermische warmtepompsystemen met drie functies aan: Verwarming, koeling en warmwaterproductie. Zij maken gebruik van een afzonderlijke warmtewisselaar om aan alle warmwaterbehoeften van een huishouden te voldoen.

Warmtepompboiler kopen bij IZI Heat - boiler prijzen

De keuze van een warmtepomp opslagvat

Warmtepompboilers hebben over het algemeen een hogere initiële kostprijs dan conventionele elektrische boilers. De bedrijfskosten zijn echter lager, wat de hogere aanschaf- en installatiekosten kan compenseren.

Voordat u een warmtepompboiler koopt, moet u ook het volgende in overweging nemen:

  • Grootte en eerste uur van uitvoer
  • Brandstofsoort en beschikbaarheid
  • Energie-efficiëntie (energiefactor)
  • Totale kosten

Als u overweegt een geïntegreerde warmtepompboiler te installeren voor sanitair warm water, ruimteverwarming en koeling in uw huis, lees dan ook meer over lucht warmtepompen en grond warmtepompen.

Installatie en onderhoud van een warmtepompboiler

Een juiste installatie en onderhoud van uw warmtepompboiler kan het energierendement optimaliseren. De juiste installatie hangt af van vele factoren.

Deze factoren zijn onder meer het soort brandstof, het klimaat, plaatselijke bouwvoorschriften en veiligheidskwesties. Daarom kunt u uw warmtepomp het beste laten installeren door een gekwalificeerde installateur en verwarmingsinstallateur (of een installateur/ontwerper van een aarde warmtepomp systeem).

Wanneer u een gekwalificeerde vakman kiest, moet u het volgende doen:

  • Vraag om een schriftelijke prijsopgave
  • Vraag naar referenties
  • Controleer het bedrijf
  • Zorg ervoor dat het bedrijf een plaatselijke vergunning heeft aangevraagd, indien van toepassing, en dat het de plaatselijke bouwvoorschriften kent.

Regelmatig onderhoud van de boiler kan de levensduur van uw warmtepompboiler aanzienlijk verlengen en efficiëntie verliezen tot een minimum beperken.

Verbetering van de energie-efficiëntie

Nadat uw warmtepompboiler correct is geïnstalleerd en onderhouden, kunt u een aantal energiebesparende strategieën uitproberen om uw energierekeningen te verlagen. 

Sommige energiebesparende toestellen en systemen zijn rendabeler wanneer ze samen met de waterverwarmer worden geïnstalleerd.


Warmtepompboiler kopen
prijs van een warmtepompboiler IZI Heat