Ben je op zoek naar een warmtepompboiler in de buurt? Ontdek de warmtepompboilers van IZI Heat.
IZI Heat verkoopt warmtepompboilers van de beste kwaliteit aan de beste prijs.
Aarzel dus niet neem contact op met ons indien je interesse hebt in een warmtepompboiler in je buurt:
Warmtepompboilers bij u in de buurt
Hogere brandstofrekeningen, minder CO2-uitstoot, uw huis en water verwarmen? Dan moet u kiezen voor een warmtepompboiler.
Sommige mensen denken dat warmtepompboilers evenveel elektriciteit verbruiken als gasketels. Dit is helemaal niet het geval. Door een warmtepompboiler te gebruiken, zal uw gasrekening drastisch dalen.
Maar wat is nu precies een warmtepompboiler? Het is een speciaal type warmtepomp dat de ventilatielucht of omgevingslucht in uw huis gebruikt om water te verwarmen.
Een warmtepompboiler is energiezuinig en milieuvriendelijk. Dit zijn ook de belangrijkste voordelen van warmtepompboilers. Deze apparaten kunnen meer nuttige energie in de vorm van warmte leveren dan zij voor hun werking verbruiken (elektrische energie).
Dit kan resulteren in besparingen tot 70% in vergelijking met een conventioneel verwarmingssysteem zoals gas, elektriciteit of diesel.
Voordelen van een warmtepompboiler
Wanneer u aan airconditioning denkt, is het eerste wat in u opkomt een straal zeer koude lucht in het midden van een hete zomer. Maar dankzij de warmtepomp die in de meeste modellen is geïntegreerd, is de airconditioner ook geschikt voor de winter. Maar dat is niet het enige voordeel.
Het belangrijkste verschil tussen een warmtepompboiler en andere verwarmingssystemen zoals gas, diesel, paraffine of radiatoren en ovens is dat deze technisch gezien geen warmte produceert, maar deze onttrekt.
Het onttrekt warmte aan de straatlucht en brengt die in het huis. Er is energie nodig om deze warmte van de ene plaats naar de andere te transporteren, maar veel minder dan om ze op te wekken. Een warmtepompboiler is dus veel energiezuiniger.
Om precies te zijn, tussen 2 en 5 keer meer dan welk ander verwarmingssysteem ook.
Andere voordelen zijn
- Kosteneffectieve installatie
- Zeer veelzijdig – omdat hij ook ’s zomers koelt en omdat elke kamer onafhankelijk van een enkele thermostaat kan worden verwarmd
- Schoner en veiliger – omdat er geen brandstof wordt gebruikt, zijn er geen dampen, gassen of as
- Weinig onderhoud – geen regelmatige controles en minimaal onderhoud dat u zelf kunt doen.
- Warmtepompboilers geïnstalleerd door IZI Heat
- Positieve reviews voor IZI Heat
- Warmtepompboilers van IZI Heat | Info
Nadelen van een warmtepompboiler
Natuurlijk is een warmtepompboiler niet alleen maar voordelig.
Het grootste nadeel is dat, door de speciale manier waarop warmte wordt geproduceerd, het rendement drastisch daalt wanneer de buitentemperatuur onder 0 ºC daalt. Hij is daarom meer geschikt voor gematigde klimaten met zachte winters. Of als de warmtepomp binnen staat natuurlijk.
Soorten warmtepompboilers
Er zijn verschillende soorten warmtepompboilers. Dit zijn de belangrijkste:
1. lucht/lucht-warmtepompboilers
De warmtepomp-airconditioner is ongetwijfeld de warmtepomp die we allemaal kennen.
Hij zuigt lucht aan en verwarmt die. Deze warmtepomp is beperkt tot airconditioning en kan geen verwarming via radiatoren of sanitair warm water leveren. Dit systeem wordt het meest gebruikt.
- Warmtepompboiler werking
- Een klassieke kachel of een warmtepompboiler
- Beste warmtepompboiler 200 liter
- 150 liter warmtepompboiler
- Water boilers | de beste warm water boiler met warmtepomp
- Warm water boiler
- IZI Heat warmtepompboilers | Advies
- IZI HEAT
2. de lucht/water-warmtepompboiler
Het onttrekt energie aan de buitenlucht en voert die via water naar een verwarmings- of koelcircuit dat de lucht in het huis verwarmt of afkoelt.
Dit type warmtepomp wordt aanbevolen voor vloerverwarming systemen. Het kan ook worden gebruikt met nieuwe of reeds geïnstalleerde radiatoren, ventilator lucht koelers of split-airconditioners. Deze eenheden leveren energiebesparingen op tot 70%.
3. water/water-warmtepompboiler
Dit type warmtepomp onttrekt warmte-energie aan waterhoudende grondlagen, zeeën of rivieren via hydraulische circuits en gebruikt deze voor verwarming en warm water. Het is ook complexer en niet voor iedereen toegankelijk.
4. warmtepompen voor grondwater
Zij onttrekken warmte aan de ondergrond via een in de grond gelegd circuit en een geothermisch systeem dat de onttrokken energie naar het huis transporteert en de omgeving en het warme water verwarmt.
Dit zijn complexe systemen omdat er geboord moet worden. Eenmaal geïnstalleerd vereisen ze echter geen onderhoud of energiekosten.
Kies voor de beste warmtepompboilers in België :
een warmtepompboiler van het merk IZI Heat.Vraag hier uw offerte voor een warmtepompboiler.
Prestaties van warmtepompen en warmtepompboilers
De prestaties van airconditioners maken ze zuinig in vergelijking met andere verwarmingssystemen. Alleen de pellet kachel heeft een vergelijkbaar rendement.
Bovendien is het goedkoper te installeren. Daarom is het een zeer interessante optie, vooral als u in een gematigde zone woont, omdat het zelfs in de zomer koel is.
Een andere vraag is of het de moeite loont airconditioning in huis te installeren dan wel elektrische radiatoren te blijven gebruiken, die niet behoeven te worden geïnstalleerd.
Rekening houdend met de energiebesparing zou men 18.000 kWh moeten verbruiken om de installatiekosten van ongeveer 2.000 euro terug te verdienen, in vergelijking met elektrische kachels, die een verwarmingsverbruik hebben van meer dan drie en een half jaar (5172 kWh per jaar).
Op lange termijn is de warmtepomp dus een interessant alternatief, niet alleen voor de zomer, maar ook voor de winter.
Installatie van een warmtepompboiler
Bij de installatie van een warmtepompboiler is het altijd raadzaam een beroep te doen op een gekwalificeerde installateur. Voor een vakman is een lucht warmtepomp relatief eenvoudig te installeren, zolang er maar een geschikte plaats is voor de buitenunit.
De gekwalificeerde installateur zal de buitenunit en de bedrading bevestigen, en vervolgens de verwarmingsbuizen door de muur leiden om deze aan te sluiten op het verwarmingssysteem.
De installatie van een aard warmtepomp is meestal duurder omdat er meer werk voor nodig is. De grond moet worden uitgegraven of geboord, zodat de buizen of boorgaten kunnen worden aangebracht.
Zorg ervoor dat degenen die de installatie moeten verzorgen een goede toegang hebben voor graafmachines en ander groot materieel, en ook de juiste ruimte om de leidingen te leggen. Hoe groter het huis, hoe meer leidingen er gelegd moeten worden.
Moet u binnenkort een warmtepompboiler installeren? Kies dan voor IZI Heat, uw lokale warmtepomp boiler installateur.
Verschil tussen warmtepompboilers en elektrische boilers
De lucht warmtepompboiler is de vierde generatie boilers. De laatste jaren is het een van de top 3 waterverwarmers geworden, na de elektrische waterverwarmer en de gas waterverwarmer. Net als elektrische boilers moet een warmtepompboiler worden gevoed door elektriciteit. Wat zijn nu de specifieke verschillen tussen de twee?
1. het verwarmingsprincipe
Het verwarmingsproces van de elektrische boiler kan in twee woorden worden samengevat: “elektrisch verwarmen”: in de tank van de elektrische boiler bevinden zich verwarmingselementen die onder stroom kunnen worden gezet.
Wanneer de verwarmingselementen worden ingeschakeld, stijgt de temperatuur en wordt het koude water in de omgeving verwarmd, zodat het koude water in de watertank de ingestelde temperatuur kan bereiken.
Daarom is bijna alle energie van de elektrische boiler afkomstig van de elektrische verwarmingselementen. De opgewekte warmtecapaciteit is min of meer gelijk aan de verbruikte elektriciteit.
En het sleutelwoord van de luchtgekoelde boiler is “warmteoverdracht”. Er hangt veel warmte in de lucht. De lucht/water-warmtepomp bevat een bepaalde hoeveelheid koelmiddel.
Het koelmiddel kan de warmte van de lucht in de verdamper absorberen en vervolgens de energie via de compressor en andere componenten overdragen aan het waterreservoir van de lucht/water-verwarmer om warm water te produceren.
In dit proces wordt alleen elektrische energie gebruikt om de compressor aan te drijven.
2. energiebesparend effect
In principe is het elektriciteitsverbruik van de twee soorten boilers zeer verschillend. Het rendement van een elektrische boiler bedraagt minder dan 100%, terwijl het rendement van een boiler met een lucht warmtepomp kan oplopen tot 400% als de omgevingstemperatuur hoog genoeg is.
Zelfs onder 0 ℃ omgevingstemperatuur, kan het verwarmingsrendement oplopen tot 200%, veel hoger dan het verwarmingsrendement van elektrische boilers. Luchtgekoelde warmwaterboilers kunnen dus meer elektriciteit en energie besparen dan elektrische warmwaterboilers.
3. hoe het werkt
De elektrische boiler kwam zeer vroeg op de markt en was oorspronkelijk bedoeld voor warmwatervoorziening, zodat zijn functie relatief eenvoudig is. Integendeel, naast de basisvoorziening met warm water kan de lucht warmtepomp ook zorgen voor de verwarming van het huis.
Er zijn vele soorten verwarmingsmethoden, b.v. ventilatorconvectoren, vloerverwarming
verwarming en radiatoren. Verschillende opties kunnen voorzien in de verwarmingsbehoeften in verschillende regio’s.
4. veiligheidsfactor
Met de ontwikkeling van de elektrische boiler, is de hele verwerking relatief rijp. De overeenkomstige lekbescherming technologie wordt ook op grote schaal in producten gebruikt, maar uit het nieuws blijkt nog steeds dat schokken in de elektrische boiler vaak tot de dood leiden.
Aangezien de verwarmingselementen van de elektrische boiler in direct contact staan met de waterstroom, kan lekkage optreden na veroudering van het toestel of in geval van storingen.
In het algemeen is de elektrische boiler goedkoper en beter verkrijgbaar, terwijl de luchtgekoelde boiler betere prestaties levert, maar relatief duur is.
Bij de keuze van een boiler moeten we ons bewust zijn van onze eigen behoeften en de juiste keuze maken.