Een IZI HEAT Warmtepompboiler is beter dan een gewone boiler. Onze warmtepompboilers zijn veel energiezuiniger dan een elektrische boiler. Een must have voor je woning dus.
Heb je interesse in onze warmtepompboiler modellen & prijzen? Dan kan je hieronder je aanvraag indienen:
Warmtepompboiler is beter dan een gewone boiler
U besteedt waarschijnlijk niet veel tijd aan uw waterverwarmer, zolang hij maar werkt.
Maar als uw boiler aan het einde van zijn levensduur van 10 tot 15 jaar stopt met werken, kunt u een koude douche nemen.
Of erger nog, de tank van de boiler is doorgeroest, waardoor uw kelder, garage of bijkeuken een vochtige puinhoop is geworden die u opzadelt met extra rekeningen voor reparaties en tapijtreiniging.
Voor de meeste huiseigenaren is het echter moeilijk om geld uit te geven voor het vervangen van een werkende boiler; het is net als met een nieuw dak – waarom iets repareren als het niet lekt?
Uw elektrische boiler vervangen door een nieuwe die water verwarmt met behulp van een warmtepomp en de lucht in uw huis is gemakkelijk voor uw bankrekening en het milieu.
De aankoopprijs van een warmtepompboiler is hoger dan die van een conventionele elektrische boiler.
Bovendien zijn de bedrijfskosten van de warmtepompboiler laag: een gezin van vier geeft ongeveer 400 euro per jaar minder uit aan warm water door over te schakelen op een warmtepompboiler in plaats van een conventionele elektrische boiler.
Dit is aanzienlijk, vooral over de levensduur van de cilinder.
- Warmtepompboiler werking
- Positieve reviews voor IZI Heat
- Warmtepomp boiler
- Prijs van een warmtepompboiler
- 200 liter warmtepompboiler
Een warmtepompboiler verdient zichzelf in bijna twee jaar terug.
Een ander voordeel ten gunste van een warmtepompboiler zijn de enorme milieuvoordelen.
Warmte gaat altijd van warm naar koud
Om te begrijpen hoe een warmtepompboiler omgevingslucht van 20 graden of kouder omzet in 50-60 graden warm water, moet u twee feiten begrijpen: Ten eerste is warmte een meetbare eenheid van energie, en ten tweede gaat warmte-energie altijd van warm naar koud.
Warmte-energie wordt uitgedrukt in calorieën of, wat gebruikelijker is voor huishoudelijke doeleinden, in British Thermal Units (Btus).
Eén Btu is de hoeveelheid energie die nodig is om de temperatuur van water met één graad te doen stijgen, of bijna 252 calorieën. Alle kamers hebben Btus aan warmte-energie, maar een warme kamer heeft er meer dan een koele.
Warmte-energie kan worden verplaatst, en altijd in de richting van meer energie naar minder (of van warmer naar kouder).
Stel je voor dat je in de winter naar een stalen handvat reikt. Je hand voelt plotseling koud aan, maar het is niet de kou van het metaal dat in je hand beweegt. Wat er in feite gebeurt, is dat de warmte-energie van je hand wordt overgedragen op het koelere metaal.
Uw hand voelt misschien koud aan, maar alleen omdat er minder warmte-energie in zit en het staal in feite warmer is geworden door uw aanraking.
Hoe werkt een warmtepompboiler
Tijdens de werking duwt een ventilator boven op de watertank van een warmtepompboiler kamerlucht over een radiator achtig rooster dat gevuld is met koud, vloeibaar koelmiddel in een gesloten buizensysteem.
Het koelmiddel heeft een laag kookpunt en de warmte van de lucht doet de temperatuur van de vloeistof voldoende stijgen om deze in een gas om te zetten.
Een compressor verhoogt vervolgens de druk van het gas, waardoor de temperatuur nog verder stijgt.
Een pomp circuleert de slangen gevuld met heet samengeperst gas naar beneden en rond het koude water in de tank van de verwarmer.
De warmte van het hete samengeperste gas wordt overgedragen op het koele water, waardoor de temperatuur stijgt en het gas weer afkoelt tot een vloeistof, die vervolgens terug naar de radiator wordt gepompt en de pret opnieuw begint.
Een bijproduct van de warmtepomp is gekoelde lucht.
Bij sommige modellen kunt u de gekoelde lucht naar een andere ruimte in huis leiden, wat in de zomermaanden een zegen kan zijn, maar de meeste modellen blazen de gekoelde lucht gewoon in de ruimte waar de eenheid zich bevindt.
Net als een airconditioner produceert een warmtepompboiler een kleine hoeveelheid gedestilleerd water dat naar buiten of via een afvoer moet worden afgevoerd. Dit is een overweging bij de keuze van een plaats voor de verwarming.
Warmtepompboilers verbruiken wel wat elektriciteit, maar veel minder dan een typisch elektrisch toestel.
Netstroom is nodig om de ventilator en de compressor te laten draaien. Bovendien hebben alle warmtepompboilers, die soms hybride boilers worden genoemd, elektrische verwarmingselementen in de watertank om warm water te leveren wanneer het verbruik zeer hoog is.
Veel gebruikers melden dat ze altijd genoeg warm water hebben zonder ooit de noodstroom te hoeven gebruiken.
Via een LED-bedieningspaneel op de units kan de gebruiker de watertemperatuur instellen en kiezen tussen warmtepompmodus, uitsluitend elektrische modus en hybride modus, die een combinatie van beide is en alleen wordt gebruikt wanneer er een grote vraag is naar warm water.
De meeste toestellen hebben ook een vakantie-modus waarin u het aantal dagen dat u wegblijft kunt invoeren.
Gedurende die tijd werkt de verwarming niet, maar die gaat wel aan voordat u terugkomt, zodat u thuis kunt komen en een warme douche kunt nemen en de was kunt doen.
Installatie van een warmtepompboiler
In tegenstelling tot andere soorten boilers moet een warmtepompboiler niet in een kleine, afgesloten kast worden geïnstalleerd, omdat er niet genoeg warme lucht is om de warmtepomp aan te drijven.
Vergeet niet dat een warmtepompboiler warmte onttrekt en de temperatuur verlaagt van de ruimte waarin hij is geïnstalleerd.
Dus als u een warmtepompboiler installeert in een ruimte waarvoor u al betaalt om die te verwarmen, vult u wellicht een gat met een andere.
Maar er zijn veel meer warmtebronnen in een huis dan de btus die door het verwarmingssysteem worden gegenereerd: zonnewarmte door de ramen, kooktoestellen, en laten we niet vergeten dat ieder mens een warmtebron is. Een kamer met een droogtrommel of een bijkeuken met een oven is een ideale plaats.
Uw energiebesparing zal variëren.
Een warmtepompboiler die in een onverwarmde garage is geïnstalleerd, kan zwaarder leunen op elektrische verwarming dan een installatie in een bijkeuken, vooral in de winter. En koeler voedingswater heeft meer Btus nodig om warm te worden.
Warmtepompboilers zijn groter dan conventionele boilers omdat de warmtepomp bovenop de boiler staat.
Controleer de specificaties van de fabrikant alvorens tot aankoop over te gaan; het is waarschijnlijk dat sommige apparaten niet in een kruipruimte met een laag plafond passen.
Een andere overweging is lawaai.
Warmtepompboilers kunnen even luidruchtig zijn als sommige raamairconditioners, wat u misschien niet wilt horen als u een unit boven de wasruimte naast de slaapkamers wilt installeren, bijvoorbeeld.
Voor- en nadelen van warmtepompboilers
Bent u op zoek naar een nieuwe boiler?
U kunt altijd kiezen voor een goedkope, maar met zoveel veranderingen en verbeteringen in de technologie, wilt u misschien iets overwegen dat energie-efficiënt is en waarschijnlijk een lange tijd meegaat. U zult echter al snel merken dat er steeds meer opties zijn, en het kiezen van het juiste product kan moeilijk zijn.
Ontdek de voor- en nadelen van een warmtepompboiler. Een gemiddeld huishouden besteedt tussen 400 en 600 euro per jaar aan waterverwarming, wat 15% van de totale energiekosten kan uitmaken.
Dit cijfer kan vrij eenvoudig worden verlaagd als u de juiste boiler voor uw huis kiest. Als u overweegt een warmtepompboiler aan te schaffen, zal deze informatie voor u van belang zijn.
Warmtepompboiler: andere manier van werken dan een gewone boiler
Voordat we de voor- en nadelen van warmtepompboilers bekijken, moeten we het hebben over hoe ze werken.
De meeste boilers gebruiken gas of elektriciteit om warmte op te wekken, maar warmtepompboilers zijn heel anders. In feite genereren ze helemaal geen warmte.
In plaats daarvan brengen ze warmte van de ene plaats naar de andere om de klus te klaren – maar hoe werkt dat?
Warmtepompboilers onttrekken warmte aan de omgevingslucht.
Dit wordt vervolgens overgebracht op het water in de opslagtank van de eenheid. Daardoor werken ze niet altijd goed in koudere klimaten of wanneer ze geïnstalleerd worden in onverwarmde, niet-geïsoleerde ruimten (zoals een onafgewerkte kelder).
Gelukkig zijn de wintermaanden in Virginia relatief mild, zodat u mag verwachten dat een warmtepompboiler zijn werk doet. Voor een optimale en veilige werking moet u ervoor zorgen dat er ten minste 1.000 kubieke meter luchtruimte rond uw warmtepompboiler is.
Ze hebben ook een condensafvoer of -pomp nodig. Helaas kunnen deze eisen problematisch zijn voor kleinere woningen.
Warmtepompboilers zijn efficiënt
Warmtepompboilers zijn van nature zeer energie-efficiënt.
Ze hoeven niet hard te werken om warmte op te wekken, maar onttrekken bestaande warmte aan de omringende lucht – dit kan zelfs afvalwarmte zijn van een nabijgelegen stookplaats.
In vergelijking met een conventionele elektrische boiler kunnen warmtepompmodellen dus twee tot drie keer energie-efficiënter zijn.
Ongelooflijk, een goede boiler kan bijna 300 euro per jaar aan elektriciteitskosten besparen. Het beste van alles is dat warmtepompboilers met het juiste onderhoud 10 tot 15 jaar mee kunnen gaan.
Warmtepompboilers hebben een prijs, maar ze zijn de investering waard
Warmtepompboilers kunnen tot tweemaal zo duur zijn als gewone elektrische boilers.
Dat alleen al kan je aan het denken zetten, maar soms moet je naar het grotere plaatje kijken. De initiële kosten van een warmtepompboiler zijn ongetwijfeld hoger, maar bedenk hoeveel minder u elk jaar aan energiekosten zult uitgeven.
Na slechts enkele jaren kan de warmtepompboiler zichzelf terugbetalen en u een tiental jaren of meer besparen.
Als u het zich kunt veroorloven, kan een warmtepomp model een verstandige investering zijn, maar het zal niet in ieders budget passen.
Warmtepompboilers zijn veilig en milieuvriendelijk
Heb je ooit geprobeerd de waakvlam van een boiler aan te steken?
Heeft u zich ooit zorgen gemaakt over gaslekken of andere giftige emissies? Met een warmtepomp model hoeft u zich daar geen zorgen over te maken.
Omdat de warmtepomp geen warmte produceert, is de unit zelf niet heet aan de buitenkant, waardoor hij veiliger is voor huisdieren en kinderen.
Ze kunnen het niet bijbenen als de vraag groot is
Warmtepompboilers kunnen er lang over doen om grote hoeveelheden warm water te produceren.
Dit is misschien geen probleem in de zomer wanneer het toestel probleemloos warme lucht aanzuigt, maar het kan wel een probleem zijn in de koude wintermaanden.
Dit type waterverwarmer kan op piekmomenten wellicht niet aan de vraag voldoen.
Dit kan vooral frustrerend zijn als u een groot gezin hebt en iedereen wil douchen. In dat geval moet u uw warmtepompmodel de tijd geven om te herstellen.
Warmtepompboilers als waterverwarmers
Zoals we al hebben besproken, kan de installatie van een warmtepompboiler een grote financiële investering zijn.
U moet ervoor zorgen dat u het juiste model warmtepompboiler voor uw huis koopt en dat deze correct wordt geïnstalleerd.
Warmtepompboilers
Als u op zoek bent naar een nieuwe elektrische boiler, overweeg dan een warmtepompboiler. De besparingen zijn aanzienlijk, vooral voor grotere huishoudens.
De boiler is een van de meest inefficiënte apparaten in uw huis. Elektrische boilers zijn goed voor gemiddeld 18% van de elektriciteitskosten. Hoe ouder uw boiler, hoe minder energiezuinig hij is.
Warmtepompboilers gebruiken elektriciteit om warmte van de ene plaats naar de andere te verplaatsen, in plaats van zelf warmte op te wekken zoals een traditionele elektrische boiler. Hierdoor zijn ze twee tot drie keer zo efficiënt.
Zie een warmtepompboiler als een koelkast die in omgekeerde richting werkt. Warmtepompboilers worden ook wel “hybride boilers” genoemd, omdat ze automatisch overschakelen op normale elektrische weerstandsverwarming tijdens periodes met een grote vraag naar warm water (vandaar de naam “hybride boiler”).
Hybride boilers zijn uitgerust met bedieningspanelen waarmee u kunt kiezen tussen verschillende bedrijfsmodi, bijv:
1. efficiëntie/economie
Maximaliseert energie-efficiëntie en besparingen door alleen de warmtepomp te gebruiken voor de productie van warm water.
2. auto/hybride
De standaardinstelling is ideaal voor dagelijks gebruik en zorgt voor energie-efficiënte warmwaterproductie met continue warmte
3. vakantie en timer
Bespaar energie wanneer u niet thuis bent door het toestel in ‘slaapstand’ te zetten tot u terugkomt. Een warmtepompboiler kan een huishouden van vier personen ongeveer 400 euro per jaar aan elektriciteitskosten besparen.
Dit komt neer op een besparing van ongeveer € 5.000 of meer gedurende de levensduur van een typische warmtepompboiler.
4. Hoeveel zal een warmtepompboiler u kosten?
Zoals de meeste dingen die efficiënter werken en u geld besparen, kost een warmtepompboiler meer dan een conventionele elektrische boiler. Vraag een prijsofferte aan voor een warmtepompboiler op deze website.